Ingrediënten
- 400gr broccolini
- 300gr rijst
- 600gr kipfilet
- 2 stengels lente-ui
- 1 ei
- 80ml melk
- 40gr panko
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels ketchup
- 3 eetlepels maiszetmeel
- 4 theelepels lichte cassonadesuiker
- 1 eetlepel honing
- 1 snuifje lookpoeder
- 1 snuifje komijnpoeder
- 1 snuifje cayennepeper
- 1 eetl citroensap
- zonnebloemolie
Bereiding
- Breng een ruime portie water aan de kook op een hoog vuur en kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Spreid ondertussen de broccolini uit over een bakplaat, giet er een flinke scheut olie bij en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Neem drie diepe borden klaar. Doe in één bord het maiszetmeel, in het tweede bord de panko en klop in het derde bord het ei los met de melk en het citroensap.
- Snij de kipfilet in blokjes en haal ze één voor één eerst door het maiszetmeel, dan door het melkmengsel en dan door de panko.
- Verhit een laagje zonnebloemolie in een grote pan en bak de kipstukjes goudbruin in enkele minuten.
- Meng ondertussen de sojasaus met de ketchup, honing, suiker en kruiden. Giet het sausje bij de kip in de pan en roer goed door om de smaken te verdelen.
- Verdeel de rijst en de broccolini over de borden. Schep de sticky kip erbij en werk af met fijngesneden lente-ui.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.