Ingrediënten

  • 150gr broccolini
  • 250 gram ricotta
  • 3 eieren
  • 350ml ijskoud water
  • 2 ijsblokjes
  • 4 eetl maiszetmeel
  • 200 gram bloem
  • 25 gram hazelnoten
  • 20 gram gepofte quinoa
  • 5 eetlepels broodkruim
  • 1 snuifje zout
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Bereiding

  1. Doe de ricotta in een mengkom en kruid met peper en zout naar smaak. Hak de peterselie fijn en roer ook deze onder de ricotta. Neem een groot serveerbord en smeer de ricottacrème erop uit in een gelijke laag.
  2. Verhit vervolgens een scheutje olie in een pan op een matig vuur.
  3. Hak de hazelnoten fijn en voeg ze toe aan de pan, samen met de gepofte quinoa en het broodkruim. Roer het geheel om en laat enkele minuten bakken tot je een goudbruin resultaat hebt.
  4. Doe nu de dooiers van de 3 eieren in een mengkom. Vermorzel de ijsblokjes tot kleine stukjes en roer ze door de eieren. Voeg het water toe en klop luchtig met een garde. Voeg ook de bloem, het zout en het maiszetmeel toe en roer opnieuw kort door.
  5. Verhit vervolgens een flinke scheut olie in een pan op een hoog vuur. Er moet ongeveer een laagje van 2cm olie in de pan staan.
  6. Dip de broccolini's door het beslag zodat er een dun laagje rondzit en leg ze voorzichtig in de hete olie. Draai ze na 1 minuut nog even om en laat opnieuw 1 minuut bakken (of tot ze mooi goudbruin zijn).
  7. Laat kort uitlekken op een blaadje huishoudrol en schik ze vervolgens boven op de ricottaspread.
  8. Werk af met de hazelnoot-quinoacrumble en serveer!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.