Ingrediënten
- 300 g rabarber
- 5 vierkante stukken bladerdeeg van 15 cm x 15 cm
- 50 g suiker
- 50 ml water
- 1 el maizena
- 100 g ricotta
- 1 el honing
- 1 ei
- 1 eetlepel melk
- 2 eetlepel geschaafde amandelen
- 1 eetlepel rietsuiker
Bereiding
- Verwijder de harde onderkant van de rabarber, spoel de stelen en snijd de rabarber in stukjes van 1 à 2 cm.
- Doe in een kom en voeg 40 ml water toe.
- Breng aan de kook en laat een 3-tal minuten al roerend pruttelen.
- Voeg de suiker toe en laat nog een 4 à 5-tal minuten pruttelen tot de rabarber een beetje uit elkaar valt, er mogen wel nog wat stukjes inzitten.
- Meng de rest van het water met de maïzena en voeg bij de rabarber.
- Laat ongeveer 1 minuut binden en inkoken. Neem van het vuur en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200° en bedek en bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de rabarbercompote over de plakken bladerdeeg. Houd daarbij enkele cm van de rand over.
- Meng de ricotta met de honing en verdeel telkens over de rabarber.
- Bestrijk met een borstel de randen van de flappen met wat water en plooi dicht in driehoekjes. Druk rondom met een vork aan en zet de flappen een kwartier in de diepvries.
- Doe het ei samen met de melk en het zout in een kommetje en meng.
- Bestrijk er de flappen mee, strooi er het amandelschaafsel over en besprenkel de flappen met de rietsuiker.
- Bak de flappen 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat afkoelen en serveer.