Ingrediënten

  • 1 preistengel
  • 3- à 4-tal Rainbow carrots
  • 1 rol kant- en klaar bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 1,5 dl volle room
  • 100 g geraspte kaas
  • snuifje nootmuskaat
  • snuifje paprikapoeder
  • snuifje rozemarijn
  • 1 el olijfolie
  • snuifje peper & zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Plaats het kant- en klaar bladerdeeg met het bakpapier in de bakvorm. Druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Leg een ander vel bakpapier over het deeg en strooi er bakparels of gedroogde kikkererwten op zodat het bakpapier goed tegen de bodem blijft liggen. Nu gaan we het deeg blind bakken.
  4. Bak het deeg 17 minuten in de voorverwarmde oven. Van zodra dit gebeurd is verwijder je de bakparels/kikkererwten en het tweede bakpapier en bak het deeg nog 5 minuten in de oven.
  5. Maak intussen de vulling: meng de eieren, room en geraspte kaas in een grote mengkom. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Verwijder de eerste 2 bladeren van de prei en was de prei zorgvuldig. Verwijder de wortel en snijd in ringetjes tot iets voorbij het groene gedeelte. Stoof de prei in olijfolie en kruid af met peper, zout en rozemarijn.
  7. Schil en was de Rainbow carrots. Snijd in dunne plakjes en stoof ze mee bij de prei. Kruid opnieuw af met rozemarijn en paprikapoeder.
  8. Doe de groenten bij het eiermengsel en roer goed. Giet het eiermengsel in de bakvorm op het deeg, zorg dat het niet hoger komt dan de rand van het bladerdeeg. Strooi er nog wat geraspte kaas over. Bak de quiche voor 20-25 minuten in de oven.
  9. Zet daarna nog 3 minuten onder de grill voor een krokante kaaskorst.

    Optioneel: je kan deze vulling ook maken met gebakken spekblokjes of gerookte zalm.