Ingrediënten
- 2 sjalotten, fijngehakt
- 20 g boter
- 100 g gerookte spekblokjes
- 1/2 savooikool, fijngesneden
- 4 eieren
- 100 ml room
- 100 ml melk
- nootmuskaat
- 1 vel bladerdeeg
- 80 g geraspte oude kaas
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Stoof de sjalotten kort aan in wat boter.
- Voeg het spek toe en bak aan tot het licht krokant is.
- Voeg nu de savooikool toe en stoof 3 minuten samen aan. Kruid af met peper en eventueel een beetje zout. Bak het spek tot het knapperig is en laat best even uitlekken op keukenpapier.
- Doe de eieren samen met de room en de melk in een mengkom. Klop los en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Leg het bladerdeeg in een ronde springvorm op bakpapier. Schep er de savooikool met spek op. Bestrooi met drie kwart van de kaas. Giet er het eimengsel over en werk af met de rest van de kaas.
- Bak 30 minuten in je oven.