Ingrediënten

  • 200 g butternut pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 vellen brick- of filodeeg in vier gelijke delen gesneden
  • 10 g boter, gesmolten
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 ml room
  • 1 el rode pesto
  • 100 g halloumi of Berloumi in blokjes gesneden
  • 1 takje rozemarijn, geritst en de blaadjes fijngehakt
  • 1 takje tijm, geritst en de blaadjes fijngehakt
  • Een handvol veldsla
  • 2 eetlepels walnoten, of pecannoten
  • Olijfolie
  • ½ tl honing
  • Chiliflakes naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  2. Meng de pompoenblokjes met 1 el olijfolie, de gehakte rozemarijn en tijm, peper en zout van de molen en chiliflakes naar smaak in een ruime ovenschaal.
  3. Rooster de pompoen gedurende een half uur in de voorverwarmde oven.
  4. Neem intussen twee kleine taartvormpjes met losse bodem.
  5. Neem een stukje bakpapier en verfrommel het eerst een beetje zodat het beter in het taartvormpje past.
  6. Bestrijk een stukje brick- of filodeeg met wat gesmolten boter. Leg dit in het vormpje. Beboter ook het tweede velletje en leg dit wat dwars op het eerste velletje. Zorg dat je de velletjes zo op elkaar legt dat er een mandje ontstaat. Herhaal dit voor laagjes drie en vier.
  7. Maak nu een tweede mandje met het tweede vel brick- of filodeeg.
  8. Leg een stukje bakpapier in de beide mandjes en leg hier bakparels in.
  9. Wanneer de pompoen 20 minuten heeft gegaard in de oven, kan je de mandjes mee in de oven zetten.
    Laat deze 10 minuten op 180 graden meebakken in de oven.
  10. Haal de mandjes en de pompoen uit de oven.
    Verwijder voorzichtig de bakparels (die zijn heet) en het bakpapier uit het mandje.
  11. Verlaag de oventemperatuur nu tot 160 graden hetelucht.
  12. Klop het eitje samen met de room en de rode pesto los tot een mooi geheel.
    Verdeel dit over de taartjes.
  13. Bak de taartjes in de oven gedurende 12 à 15 minuten of tot het eimengsel mooi is gestold.
  14. Neem intussen een antikleefpan en rooster de noten. Zet het vuur uit en voeg op het einde de olie, de honing, zout en chiliflakes naar smaak toe. Zorg dat de noten goed gecoat zijn met het honing-chilimengsel en zet opzij.
  15. Neem een nieuwe antikleefpan. Voeg een klein scheutje olie toe en bak hierin de halloumi goudbruin.
  16. Haal de taartjes uit de oven.
    Verdeel de pompoen, de halloumi en de noten over de taartjes. Werk af met wat veldsla en drizzle wat olijfolie over de sla.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Juffrouw Toertjes.