Ingrediënten

  • 1 Hokkaido pompoen
  • 2 ajuinen
  • 1 teentje look
  • 3 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 2cm gember
  • 2dl kokosmelk
  • verse koriander of platte peterselie
  • 2L water
  • 2 koffielepels currypoeder
  • 4 blokjes groentebouillon
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de ajuinen, de look, de gember, de wortel en de pastinaak en snij in stukjes.
  2. Snij de pompoen in 2, haal met een lepel de zaadlijsten eruit, schil de pompoen en snij in stukken.
  3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie en stoof de ajuin samen met de look glazig. Doe er dan de andere groenten bij en laat alles 5 min stoven. Roer af en toe in de groenten zodat er niets aanbrandt.
  4. Voeg 2 liter water toe en laat de groenten gaar koken, dit duurt +/- 20min. Je mag de blokjes groentebouillon tijdens het koken toevoegen.
  5. Als de groenten zacht zijn mix je de soep mooi glad.
  6. Laat de soep nog even terug opkoken en voeg dan de kokosmelk, de curry, peper en zout toe.
  7. Dien de soep onmiddellijk op en werk af met enkele takjes verse koriander of platte peterselie.