Ingrediënten
- 1 Hokkaido pompoen
- 2 ajuinen
- 1 teentje look
- 3 wortelen
- 1 pastinaak
- 2cm gember
- 2dl kokosmelk
- verse koriander of platte peterselie
- 2L water
- 2 koffielepels currypoeder
- 4 blokjes groentebouillon
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Schil de ajuinen, de look, de gember, de wortel en de pastinaak en snij in stukjes.
- Snij de pompoen in 2, haal met een lepel de zaadlijsten eruit, schil de pompoen en snij in stukken.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie en stoof de ajuin samen met de look glazig. Doe er dan de andere groenten bij en laat alles 5 min stoven. Roer af en toe in de groenten zodat er niets aanbrandt.
- Voeg 2 liter water toe en laat de groenten gaar koken, dit duurt +/- 20min. Je mag de blokjes groentebouillon tijdens het koken toevoegen.
- Als de groenten zacht zijn mix je de soep mooi glad.
- Laat de soep nog even terug opkoken en voeg dan de kokosmelk, de curry, peper en zout toe.
- Dien de soep onmiddellijk op en werk af met enkele takjes verse koriander of platte peterselie.