Ingrediënten

  • 425gr butternutpompoen
  • 220gr zelfrijzende bloem
  • 120gr roomboter
  • 160gr lichtbruine suiker
  • 150gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 snuifje zout
  • pompoenpitten of halloweendecoratie

Bereiding

  1. Halveer de butternutpompoen en haal de zaden weg. Schil beide helften met een dunschiller zodat je enkel vruchtvlees over houdt en snij het vruchtvlees in grove stukken.
  2. Breng een ruime portie water aan de kook en kook de pompoenblokjes een vijftal minuten tot ze zacht zijn.
  3. Laat de pompoenblokjes minstens een half uurtje uitlekken en afkoelen. Mix ze vervolgens met een staafmixer of blender tot een homogene puree.
  4. Weeg ondertussen de bloem af in een mengkom met het bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout.
  5. Smelt de boter in een tweede kom en voeg er 425gr van de pompoenpuree aan toe. Roer ook beide soorten suiker onder het pompoenmengsel, vervolgens de eitjes en finaal het vanille-extract.
  6. Meng tenslotte de droge ingrediënten uit de eerste kom bij het pompoenbeslag.
  7. Leg bakpapiertjes in een muffinvorm en vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag. Zet ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, of tot de muffins volledig gaar zijn binnenin.
  8. Werk eventueel af met pompoenpitten of halloweendecoratie.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.