Ingrediënten
- 2 rapen
- 1 bussel radijs
- 1 bussel lente-ui
- 10 lemon cherry tomaatjes
- 1 halve rode kool
- 300 g edamamebonen
- 250 g sushirijst
- 2 kleine rauwe zalmfilets
- 4 eetlepels mayonaise
- 2-3 theelepels sriracha
- 4 theelepels sesamzaadjes
- 5 cm verse gemberwortel
- 125 ml sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel suiker
Bereiding
- Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat. Laat afkoelen. Maak de marinade voor over de sushirijst te scheppen.
- Meng in een kleine mengkom 125 ml sojasaus, 2 eetlepels water, 1 eetlepel suiker, 5 cm verse fijn geraspte gemberwortel, 1 eetlepel sesamolie en 2 theelepels sesamzaadjes. Zet opzij.
- Meng in een andere kleine mengkom 4 eetlepels mayonaise en 2-3 theelepels sriracha. Naar keuze hoe pikant je deze wil.
- Neem de zalmfilets. Verwijder de huid onderaan en snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Zet opnieuw in de ijskast.
- Snijd de uiteindes van de rapen en schil ze. Snijd ze daarna in zeer fijne schijfjes, eventueel met een mandoline.
- Was de radijsjes, verwijder de uiteindes en snijd in dunne schijfjes. Snijd de lemon cherry tomaatjes doormidden.
- Verwijder het uiteinde van de halve rode kool, snijd in dunne reepjes en daarna in blokjes. Verwijder de buitenste blaadjes van de lente-ui, was ze de lente-ui, snijd het uiteinde ervan en snijd in fijne ringetjes.
- Neem een middelgrote kom om in te dresseren. Begin met de sushirijst op de bodem, druk deze goed aan. Marineer deze met de soja-sesammarinade. Leg nu alle groentjes per soort in een ronde bovenop de rijst tot je een mooi kleurenpallet hebt.
- Leg de rauwe zalmblokjes in het midden, schep hier een schep sriracha mayonaise op en werk af met lente-ui en de rest van de sesamzaadjes. Zet de mayonaise en soja-sesammarinade op tafel en schep naar keuze nog wat bij!