Ingrediënten
- 1 bussel radijzen
- 8 eetlepels rijstazijn of sushiazijn
- 3 theelepels suiker
- 5 eetlepels water
- 250 g sushirijst
- 350 ml water
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels kristalsuiker
- 250 g zalmfilet
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 4-tal wortelen
- 1 avocado
- 4 lenteuien
- 1/2de komkommer
- sojasaus
- wasabi
Bereiding
- Was de radijzen en halveer ze, leg ze in een schaaltje.
- Doe 5 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel suiker en 5 eetlepels water samen in een kleine kookpot.
- Warm op en roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat even afkoelen en giet dit mengsel vervolgens over de radijzen zodat ze kunnen pekelen. Laat ongeveer 2 u in de koelkast staan en meng af en toe tussendoor.
- Kook de sushirijst op een zacht vuur. Volg hierbij goed de instructies op de verpakking.
- Meng intussen de rest van de sushiazijn, het zout en de kristalsuiker in een kleine kookpot. Warm op een gemiddeld vuur tot de suiker en het zout volledig zijn opgelost.
- Eens de rijst klaar is, meng er dan voorzichtig met een houten spatel het sushiazijn mengsel door. Laat de rijst verder afkoelen.
- Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 cm, besprenkel met sesamzaadjes en houd koel.
- Schil en rasp de wortelen, snijd de avocado in plakken, de komkommer in blokjes en hak de lenteui fijn.
- Neem 2 kommetjes of diepe borden. Doe hierin enkele scheppen rijst. Beleg de rijst met de zalm, wortelen, avocado, komkommer, lenteui en tenslotte ook de gepekelde radijsjes.
- Werk af met sesamzaadjes en serveer met wat sojasaus en wasabi erbij. Smakelijk!