Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g mascarpone/verse kaas
  • 2 stonken BelOrta witloof
  • 1 BelOrta Conference peer
  • 1/2de rode ui
  • 100 gram ontbijtspek
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • een handjevol rucola
  • Balsamicocrème

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C en laat je bakplaat mee voorverwarmen.
  • Snij de kontjes van het witloof en snij in langs de lange zijde in vieren. Snij de peer in reepjes en de rode ui in dunne ringen.
  • Rol het bladerdeeg uit en laat het bakpapier eronder liggen. Snij een rand van ongeveer 1 centimeter lichtjes in. Prik de binnenkant van die cirkel royaal met een vork.
  • Besmeer het vel bladerdeeg met de mascarpone maar laat de buitenste rand vrij. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel hierop het BelOrta witloof, de peer, rode ui, spek en pijnboompitjes.
  • Rits de tijm en verdeel over de taart. Kruid opnieuw af met peper en zout en eventueel een scheutje olijfolie.
  • Bestrijk eventueel de buitenste rand van het deeg met wat eigeel, room of wat olijfolie voor een extra mooi bruin kleurtje tijdens het bakken.
  • Leg de taart op de nu opgewarmde bakplaat en zet meteen in de oven voor zo'n 20-25 minuten tot de taart volledig goudbruin is en het witloof een mooie gegrilde kleur krijgt.
  • Verdeel de rucola over de taart en werk eventueel af met een drizzle van balsamicocrème. Serveer meteen.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Kokerellen