Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 100 g mascarpone/verse kaas
- 2 stonken BelOrta witloof
- 1 BelOrta Conference peer
- 1/2de rode ui
- 100 gram ontbijtspek
- 2 takjes tijm
- 2 eetlepels pijnboompitten
- een handjevol rucola
- Balsamicocrème
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en laat je bakplaat mee voorverwarmen.
- Snij de kontjes van het witloof en snij in langs de lange zijde in vieren. Snij de peer in reepjes en de rode ui in dunne ringen.
- Rol het bladerdeeg uit en laat het bakpapier eronder liggen. Snij een rand van ongeveer 1 centimeter lichtjes in. Prik de binnenkant van die cirkel royaal met een vork.
- Besmeer het vel bladerdeeg met de mascarpone maar laat de buitenste rand vrij. Kruid met peper en zout.
- Verdeel hierop het BelOrta witloof, de peer, rode ui, spek en pijnboompitjes.
- Rits de tijm en verdeel over de taart. Kruid opnieuw af met peper en zout en eventueel een scheutje olijfolie.
- Bestrijk eventueel de buitenste rand van het deeg met wat eigeel, room of wat olijfolie voor een extra mooi bruin kleurtje tijdens het bakken.
- Leg de taart op de nu opgewarmde bakplaat en zet meteen in de oven voor zo'n 20-25 minuten tot de taart volledig goudbruin is en het witloof een mooie gegrilde kleur krijgt.
- Verdeel de rucola over de taart en werk eventueel af met een drizzle van balsamicocrème. Serveer meteen.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Kokerellen