Ingrediënten
- 18 g gist
- 1 dl lauw water
- 200 g bloem + extra om je werkblad te bestuiven
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g braambessen
- 100 g geraspte mozzarella
- 5-tal blaadjes salie, fijngehakt
- 100 g geitenkaas (buche)
- 100 g prosciutto
- Handvol rucola
Bereiding
- Verkruimel de gist en los op in het lauwe water.
- Doe de 200 g bloem in een ruime mengkom en voeg het zout toe. Meng nu de gistoplossing door de bloem en kneed tot een mooi stevig en elastisch deeg. Draai in een bol, dek af met een theedoek en laat 1 u rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 220°.
- Bestuif je werkblad met bloem en vorm van de deegbal een pizzabodem.
- Bestrijk de bodem met de olijfolie.
- Plet een 8-tal braambessen met een vork en besmeer er de pizza mee. Snijd de geitenkaas in plakken en scheur de prosciutto in stukken. Verdeel de mozzarella, geitenkaas en prosciutto over de pizza, werk af met heel wat braambessen en de salie.
- Bak 10 à 12 minuten in je oven. Haal uit de oven, werk af met rucola en serveer meteen.