Ingrediënten
- 1 kg rijpe trostomaten
- 80 g chorizo
- 80 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
- ½ tl bruine suiker
- 1 tl paprikapoeder
- zout en peper
- 2 dl water
- 1 handvol basilicum, grof gehakt
- 400 g tagliatelle
- 50 g geraspte parmezaan
Bereiding
- Halveer de chorizo in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.
- Was de tomaten en snijd ze in grove stukken.
- Verhit 3/4 van de olijfolie in een grote pot en voeg de chorizo toe. Bak de chorizo 2 à 3 minuten tot die krokant is en de olie wat rood begint te kleuren. Zet het vuur af en haal de chorizostukjes uit de pot. Zet aan de kant voor later.
- Warm de chorizo-olie nu opnieuw op en voeg de knoflook toe. Laat die gedurende 1 minuut goudbruin worden. Voeg nu de tomaat voorzichtig toe samen met de suiker, het paprikapoeder en wat zout en peper. Voeg ook het water toe.
- Laat de tomatensaus 20 minuten pruttelen op een gemiddeld vuur. Roer af en toe. Voeg er op het laatste de chorizo en basilicum bij en houd warm.
- Kook de tagliatelle al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en roer door de saus. Serveer en werk af met de parmezaan.