Ingrediënten

  • 500g peren
  • 200ml melk naar keuze
  • 1/2 theelepel agar agar
  • 3 zakjes vanillesuiker of 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel citroensap
  • 50g pure chocolade

Bereiding

  1. Schil en snij de peren in kleine stukjes om 500 g vruchtvlees te bekomen.
  2. Doe de stukjes peer samen met de vanillesuiker (of de zaadjes van een vanillestokje voor een intensere smaak) in een kookpot en laat ze op een matig vuur ongeveer 10 minuten sudderen, tot de peren zacht en lichtjes gekarameliseerd zijn.
  3. Voeg vervolgens 300 ml melk (naar keuze) toe en laat op een laag vuurtje 5 minuten verder opwarmen. Mix alles tot je een gladde crème krijgt.
  4. Voeg daarna de agar agar toe en blijf op laag vuur voortdurend roeren tot er kleine bubbels verschijnen. Haal dan van het vuur en laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur. Plaats daarna de bereiding nog 1 uur in de koelkast.
  5. Maak ondertussen gesmolten chocolade door de chocolade voorzichtig te verwarmen met 4 eetlepels melk.
  6. Eens de perenmousse goed afgekoeld is, dresseer je de glaasjes: begin met een eerste laag perenmousse, voeg de granola toe, dan een tweede laag mousse, en eindig met een royale laag gesmolten chocolade.
  7. Zet de glaasjes vervolgens nog ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard wordt en lekker krokant wordt.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh My Cook.