Ingrediënten
- 500 g penne
- 1,5 kg muskaatpompoen in stukjes
- 4 teentjes geperste knoflook
- 3 tl verse tijm
- 1 dl olijfolie
- 2 el room
- 2 dl warme kippenbouillon
- 50 g geschaafde Parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de pompoen, knoflook, tijm en 60 ml van de olijfolie in een schaal en schep alles goed om. Breng op smaak met zout en doe alles in een braadslee. Zet de braadslee 30 minuten in de oven, tot de pompoen zacht en goudbruin is.
- Kook intussen de pasta in een ruime hoeveelheid kokend water beetgaar. Giet de pasta af en doe hem weer in de pan. Schep de rest van de olie erdoor en houd de pasta warm.
- Doe de pompoen en de room in een keukenmachine en pureer alles tot een gladde massa. Schenk de bouillon erbij en laat de machine draaien tot het weer een gladde massa wordt. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de saus voorzichtig door de warme pasta en verdeel over vier borden. Bestrooi vervolgens met Parmezaanse kaas en eventueel met wat extra tijm.