Ingrediënten

  • 200 g groene eikenbladsla
  • 300 g inktvis
  • 250 g penne
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 5 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • cayennepeper
  • 50 g basilicum
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels zure room
  • 50 g geraspte parmezaan
  • zeezout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de inktvis in ringen.
  2. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
  3. Stoof de sjalot aan in wat olijfolie. Voeg de inktvis toe en de helft van de look. Kruid naar smaak met zout en cayennepeper en bak kort aan (1 à 2 min). Laat afkoelen.
  4. Doe de eikenbladsla samen met de basilicum, het citroensap, de zure room, de Parmezaanse kaas, de rest van de look en 2 à 3-tal eetlepels olijfolie in een keukenmachine. Mix tot een gladde pesto en breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de penne met de pesto en de inktvis tot een heerlijk groen pastaslaatje!