Ingrediënten
- 200 g groene eikenbladsla
- 300 g inktvis
- 250 g penne
- 1 sjalot, fijngehakt
- 5 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
- cayennepeper
- 50 g basilicum
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels zure room
- 50 g geraspte parmezaan
- zeezout
- olijfolie
Bereiding
- Snijd de inktvis in ringen.
- Kook de penne volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
- Stoof de sjalot aan in wat olijfolie. Voeg de inktvis toe en de helft van de look. Kruid naar smaak met zout en cayennepeper en bak kort aan (1 à 2 min). Laat afkoelen.
- Doe de eikenbladsla samen met de basilicum, het citroensap, de zure room, de Parmezaanse kaas, de rest van de look en 2 à 3-tal eetlepels olijfolie in een keukenmachine. Mix tot een gladde pesto en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de penne met de pesto en de inktvis tot een heerlijk groen pastaslaatje!