Ingrediënten

  • 800 g trostomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 6 kleine ansjovisfilets
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 300 g spaghetti
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 handje verse basilicum
  • 100 g vers gemalen Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en de uien en hak fijn. Hak de ansjovis fijn. Snijd de trostomaten in blokjes van ongeveer 0,5 cm.
  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en doe er de ui bij, laat zo’n 10 minuten zachtjes karamelliseren. Voeg dan de look, de kappertjes en de ansjovis toe en laat 1 minuutje kort meebakken.
  3. Doe er nu de tomatenblokjes bij. Kruid met de tijm, rozemarijn, zout en flink wat zwarte peper, meng en laat zachtjes 10 minuten onder deksel garen.
  4. Snijd intussen de olijven in plakjes en hak de basilicum fijn.
  5. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet af en houd enkele eetlepels van het kookvocht.
  6. Voeg de olijven, basilicum en een 3 à 4 eetlepels van het kookvocht bij de saus en meng door de pasta.
  7. Serveer met vers geraspte parmezaan.