Ingrediënten
- 4 rode paprika’s
- 150gr shiitakepaddenstoelen
- Verse rucola
- 400gr penne
- 250ml room
- 2 tenen knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Snij de paprika's in grove stukken en spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier. Pel ook de knoflook, snij in fijne stukjes en leg ze bij tussen de paprikastukken op de bakplaat.
- Giet een flinke scheut olijfolie over de groenten en kruid met peper en zout. Zet de bakplaat vervolgens 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Breng ondertussen een ruime portie water aan de kook in een kookpot op een hoog vuur. Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
- Snij de shiitakepaddenstoelen in stukjes en verhit een scheutje olijfolie in een pan op een matig-hoog vuur. Bak de paddenstoelen gaar in 8-10 minuten.
- Haal ondertussen de paprika's uit de oven en doe ze in een mengkom. Voeg een pollepel pastawater toe en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde saus. Giet de saus bij de paddenstoelen in de pan en zet het vuur op een matige stand.
- Voeg de room toe aan de pan en kruid het geheel met de cayennepeper en peper en zout naar smaak. Laat de saus kort doorkoken en roer vervolgens de gekookte paste eronder.
- Leg op elk bord een handje verse rucola en verdeel vervolgens de pasta er bovenop.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.