Ingrediënten

  • 1 prei
  • 60 g verse spinazie
  • 60 g pancetta
  • tijm
  • 120 ml volle room
  • 60 ml water
  • rigatoni pasta
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding

  1. Verwijder de eerste 2 bladeren van de prei, was de prei goed. Verwijder de wortel en snijd de prei in ringetjes. Gebruik enkel het witte gedeelte van de prei.
  2. Hak 60 gram verse spinazie fijn en snijd de pancetta in stukjes. Doe olijfolie in een kookpot en bak de pancetta 5 minuten. Voeg de prei en spinazie toe en kruid af met peper, zout en tijm.
  3. Doe de room en water erbij wanneer de prei zacht is. Laat 10 minuten goed inkoken tot de saus een goede dikte heeft.
  4. Zet water met enkele druppels olijfolie op het vuur en kook de rigatoni pasta zoals op de verpakking beschreven staat. Voeg de gekookte pasta bij de saus en dien op met Parmezaanse kaas en werk af met tijm.