Ingrediënten
- 1 kg vleestomaten
- 2 rode piccantina pepers
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 500 gram rigatoni
- 2 eetlepels tomatenconcentraat
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 40 gram parmezaanse kaas
- 10 blaadjes verse basilicum
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Snijd ook de rode pepers in stukjes.
- Voeg ui, knoflook, pepers, tomatenconcentraat en oregano toe aan de kookpot. Stoof alles enkele minuten aan.
- Breng een grote pot water aan de kook en kook de rigatoni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder het steeltje van de tomaten, pel ze en snijd ze in middelgrote stukken.
- Voeg de tomaten toe aan de kookpot en laat het geheel minstens 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.
- Kruid de saus met peper en zout naar smaak.
- Giet de pasta af en meng onder de saus.
- Werk af met fijngesneden verse basilicum en geraspte parmezaanse kaas.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.