Ingrediënten

  • 1 kg vleestomaten
  • 2 rode piccantina pepers
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gram rigatoni
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Snijd ook de rode pepers in stukjes.
  3. Voeg ui, knoflook, pepers, tomatenconcentraat en oregano toe aan de kookpot. Stoof alles enkele minuten aan.
  4. Breng een grote pot water aan de kook en kook de rigatoni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verwijder het steeltje van de tomaten, pel ze en snijd ze in middelgrote stukken.
  6. Voeg de tomaten toe aan de kookpot en laat het geheel minstens 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.
  7. Kruid de saus met peper en zout naar smaak.
  8. Giet de pasta af en meng onder de saus.
  9. Werk af met fijngesneden verse basilicum en geraspte parmezaanse kaas.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.