Ingrediënten

  • vers rood fruit
  • 190 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 11 gram bakpoeder
  • 60 gram boter
  • 300ml melk
  • 1 ei
  • 1 snuifje zout
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram roomkaas
  • 125 gram bloemsuiker

Bereiding

  1. Neem een mengkom en doe er de bloem, suiker, bakpoeder en zout in. Giet ook de melk en de gesmolten boter erbij en roer goed door. Breek tenslotte het eitje boven de kom en meng tot een homogeen mengsel zonder klonters.
  2. Smelt vervolgens een klontje boter in een pannenkoekenpan op een laag vuur. Neem een halve pollepel beslag en giet het op één punt uit in de pan. Laat het deeg zichzelf verdelen en raak de pan niet aan.
  3. Draai de pannenkoek na enkele minuten om, wanneer er luchtbelletjes verschijnen aan de bovenkant van het deeg. Laat de andere kant ongeveer even lang bakken.
  4. Meng ondertussen de mascarpone met de roomkaas en de bloemsuiker tot een smeuïg geheel.
  5. Plooi de pannenkoekjes dubbel zoals een taco en schep de mascarponecrème erin. Verdeel de rode vruchten erbij en werk eventueel verder af met toppings naar smaak.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.