Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 200 g spekblokjes
- 500 g spruitjes
- 400 g pasta
- 2 teentjes look
- 200 g zure room
- olijfolie
- 2 eetlepels mosterd
- fleur de sel
- tijm
- currypoeder
- peper en zout
Bereiding
- Warm de oven voor op 180°.
- Spoel de bloemkool onder stromend water en snijd in kleine roosjes.
- Pel de spruiten onder water en snijd ze in 4 partjes.
- Pel de look en snijd in fijne schijfjes.
- Leg de bloemkool, de spruitjes en de look op een ovenplaat met bakpapier, overgiet met olijfolie en kruid met peper, zout, tijm en currypoeder. Zet in de oven gedurende +/- 30 min tot de groenten beetgaar zijn.
- Meng de zure room met de mosterd en kruid af met peper en zout.
- Bak de spekjes ondertussen, zonder vetstof, krokant in een pan en kook de pasta gaar.
- Haal de groenten uit de oven als ze gaar zijn en strooi er nog een beetje fleur de sel over.
- Meng de groenten, de pasta en de spekblokjes. Dien op met een beetje zure room met mosterd.