Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 200 g spekblokjes
  • 500 g spruitjes
  • 400 g pasta
  • 2 teentjes look
  • 200 g zure room
  • olijfolie
  • 2 eetlepels mosterd
  • fleur de sel
  • tijm
  • currypoeder
  • peper en zout

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180°.
  2. Spoel de bloemkool onder stromend water en snijd in kleine roosjes.
  3. Pel de spruiten onder water en snijd ze in 4 partjes.
  4. Pel de look en snijd in fijne schijfjes.
  5. Leg de bloemkool, de spruitjes en de look op een ovenplaat met bakpapier, overgiet met olijfolie en kruid met peper, zout, tijm en currypoeder. Zet in de oven gedurende +/- 30 min tot de groenten beetgaar zijn.
  6. Meng de zure room met de mosterd en kruid af met peper en zout.
  7. Bak de spekjes ondertussen, zonder vetstof, krokant in een pan en kook de pasta gaar.
  8. Haal de groenten uit de oven als ze gaar zijn en strooi er nog een beetje fleur de sel over.
  9. Meng de groenten, de pasta en de spekblokjes. Dien op met een beetje zure room met mosterd.