Ingrediënten

  • 1 butternut
  • 4 kippenbouten
  • enkele takjes salie
  • 2 rode uien
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 100 g chorizo
  • bruin stokbroodje
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Snijd de butternut in partjes.
  3. Pel de rode ui en snijd in maantjes.
  4. Leg in een grote ovenschaal en overgiet met olijfolie.
  5. Bak in de oven gedurende 10 minuten.
  6. Verhit intussen een klontje boter in een pan. Kruid de kippenbouten met peper en zout. Bak gedurende een tiental minuten of tot het vel van de kip goudbruin kleurt.
  7. Snijd de chorizo in reepjes en hak de helft van de salie fijn. Bak nog even mee met de kip.
  8. Haal uit de pan en voeg bij de groenten in de ovenschaal.
  9. Plaats terug in de oven en bak nog 10 minuten verder.
  10. Snijd het stokbroodje in stukken en hak de overige salie fijn.
  11. Meng met olijfolie en voeg de pijnboompitten toe.
  12. Plaats nog eens 10 minuten in de oven en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.