Ingrediënten
- 1 butternut
- 4 kippenbouten
- enkele takjes salie
- 2 rode uien
- peper
- zout
- olijfolie
- 100 g chorizo
- bruin stokbroodje
- 50 g pijnboompitten
- 50 g Parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Snijd de butternut in partjes.
- Pel de rode ui en snijd in maantjes.
- Leg in een grote ovenschaal en overgiet met olijfolie.
- Bak in de oven gedurende 10 minuten.
- Verhit intussen een klontje boter in een pan. Kruid de kippenbouten met peper en zout. Bak gedurende een tiental minuten of tot het vel van de kip goudbruin kleurt.
- Snijd de chorizo in reepjes en hak de helft van de salie fijn. Bak nog even mee met de kip.
- Haal uit de pan en voeg bij de groenten in de ovenschaal.
- Plaats terug in de oven en bak nog 10 minuten verder.
- Snijd het stokbroodje in stukken en hak de overige salie fijn.
- Meng met olijfolie en voeg de pijnboompitten toe.
- Plaats nog eens 10 minuten in de oven en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.