Ingrediënten

  • 6 stengels rabarber
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 teen look, fijngehakt
  • zout en peper
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 kipfilets
  • klontje boter
  • 50 g suiker
  • 50 ml water

Bereiding

  1. Maak eerst de marinade.
  2. Neem hiervoor 2 stengels rabarber. Verwijder de harde onderkant, was en snijd de rabarber in grove stukken.
  3. Doe de rabarber samen met de hoisinsaus, look, zout, peper, honing en citroensap in je blender of foodprocessor.
  4. Mix tot een gladde marinade.
  5. Leg de kipfilets in een diep bord of schaal en kruid met peper en zout. Giet er de marinade over, bedek met folie en zet minstens 1 u in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200°.
  7. Doe wat boter in een gietijzeren ovenbestendige pot. Als deze heet is leg er dan de kipfilets in en overgiet met de marinade. Kleur de kipfilets en draai ze om.
  8. Als ze dichtgeschroeid zijn, haal van het vuur en zet de pot met de kip in de oven. Laat zo 25 minuten garen.
  9. Maak nu de compote klaar. Verwijder de harde basis van de resterende rabarberstelen, spoel de stelen af en snijd de rabarber in stukjes van 1 tot 2 cm. Doe ze in een steelpan en voeg 40 ml water toe. Breng het aan de kook en laat het 3 minuten sudderen terwijl u roert.
  10. Voeg de suiker toe en laat nog 4 à 5 minuten koken tot de rabarber in kleinere stukken uiteenvalt.
  11. Serveer de kip met compote, met de marinade als saus. Serveer met gebakken aardappelen.