Ingrediënten
- 6 stengels rabarber
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 1 teen look, fijngehakt
- zout en peper
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel citroensap
- 2 kipfilets
- klontje boter
- 50 g suiker
- 50 ml water
Bereiding
- Maak eerst de marinade.
- Neem hiervoor 2 stengels rabarber. Verwijder de harde onderkant, was en snijd de rabarber in grove stukken.
- Doe de rabarber samen met de hoisinsaus, look, zout, peper, honing en citroensap in je blender of foodprocessor.
- Mix tot een gladde marinade.
- Leg de kipfilets in een diep bord of schaal en kruid met peper en zout. Giet er de marinade over, bedek met folie en zet minstens 1 u in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Doe wat boter in een gietijzeren ovenbestendige pot. Als deze heet is leg er dan de kipfilets in en overgiet met de marinade. Kleur de kipfilets en draai ze om.
- Als ze dichtgeschroeid zijn, haal van het vuur en zet de pot met de kip in de oven. Laat zo 25 minuten garen.
- Maak nu de compote klaar. Verwijder de harde basis van de resterende rabarberstelen, spoel de stelen af en snijd de rabarber in stukjes van 1 tot 2 cm. Doe ze in een steelpan en voeg 40 ml water toe. Breng het aan de kook en laat het 3 minuten sudderen terwijl u roert.
- Voeg de suiker toe en laat nog 4 à 5 minuten koken tot de rabarber in kleinere stukken uiteenvalt.
- Serveer de kip met compote, met de marinade als saus. Serveer met gebakken aardappelen.