Ingrediënten
- 4 grote tomaten
- 400 g gehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- Olijfolie
- Een paar blaadjes basilicum
- 1 el tomatenpuree
- 2 el gehakte peterselie
- 1 teentje look
Bereiding
- Was de tomaten en snij het hoedje eraf. Hol ze uit met een lepel. Kruid met peper en zout.
- Doe het vruchtvlees samen met de blaadjes basilicum, tomatenpuree en 1 el olijfolie in een pan en laat op een zacht vuurtje garen. Kruid met peper en zout.
- Mix de saus.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel, geperste look en gehakte peterselie.
- Vul de tomaten met het gehakt, kruid met peper en zout en zet het hoedje terug op de tomaten.
- Besprenkel een vuurvaste schotel met olijfolie en zet de tomaten erin. Besprenkel met wat olijfolie.
- Bak 30 à 40 min in de voorverwarmde oven.
- Serveer de tomaten met de tomatensaus. Werk af met wat fijngesnipperde basilicum.
- Lekker met pasta of rijst.