Ingrediënten
- 4 zoete puntpaprika’s
- 1 teentje knoflook, gepeld en in grove stukken
- 2 eetlepels balsamico
- 80 g walnoten
- sap van een halve citroen
- 1 tl komijn
- 1/2 tl chilipeper
- olijolie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 200 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de paprika’s en verwijder de steel en de zaadlijsten. Leg ze op de bakplaat en rooster ze 20 à 30 min in je oven.
- Haal de paprika’s uit de oven en laat ongeveer 30 minuten afkoelen in een plastic zak. Daarna kan je makkelijk de schil verwijderen.
- Doe de paprika’s samen met de look, balsamico, walnoten, citroensap, komijn en chilipeper in je keukenmachine en mix tot een smeuïge dip. Hier en daar mogen er zeker nog stukjes inzitten, dat is extra lekker!
- Serveer met stokbrood, pitabrood of crackers. Ook lekker bij een slaatje of op je boterham!