Ingrediënten
- 300 g rode biet
- 200 g (zwarte) chocolade callets
- 2 eieren
- 150 g bruine suiker
- 200 g boter
- 200 g patisseriebloem
- 2 el cacaopoeder
- 2 tl bakpoeder
Bereiding
- Spoel de rode bieten onder water en kook ze in de schil. Afhankelijk van de dikte kook je de rode bieten 20 à 30min. Giet de rode bieten af en laat ze wat afkoelen. Je kunt de bieten nu gemakkelijk pellen. Pureer de rode bieten.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Smelt de boter samen met 100 gram chocolade.
- Klop de eieren en de suiker samen in een kom.
- Voeg de rode bietenpuree en de gesmolten boter met chocolade toe. Meng goed en voeg dan geleidelijk de (gezeefde) patisseriebloem en het bakpoeder toe. Roer alles goed tot een glad beslag.
- Schep het deeg in muffinvormpjes. Vul de vormpjes voor 2/3e met het deeg, ze zullen nog een beetje rijzen.
- Zet de muffins +/- 25 min in de oven, voel met een mes of ze goed doorbakken zijn. Indien er nog deeg aan je mes blijft plakken, laat je de muffins nog even in de oven zitten. Wanneer de muffins doorbakken zijn, en er dus geen deeg meer aan je mes blijft plakken, haal ze dan uit de oven.
- Laat ze afkoelen op een rooster.