Ingrediënten

  • 300gr shiitake paddenstoelen
  • 200gr spinazie
  • 400gr linguine
  • 500gr varken-rundsgehakt
  • 1 ei
  • 30gr paneermeel
  • 500ml room
  • 200ml blond bier
  • 1 blokje rundsbouillon
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Breng een ruime portie water aan de kook in een kookpot op een hoog vuur. Kook de pasta al dente en giet vervolgens af.
  2. Meng ondertussen het gehakt met het ei, paneermeel, peper en zout en rol balletjes van ongeveer 3-4cm. Leg de balletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  3. Snij vervolgens de shiitakepaddenstoelen in schijfjes. Verhit een scheut olie in een pan op een matig-hoog vuur en stoof de paddenstoelen aan. Voeg na ongeveer 8 minuten ook de spinaziebladeren toe en roer enkele keren door.
  4. Leg na vijf minuutjes het bouillonblokje bij in de pan en giet het bier erbij. Laat alles enkele minuten eventjes pruttelen, giet vervolgens ook de room erbij en roer goed door.
  5. Leg de balletjes in de saus en kruid het geheel met peper en zout.
  6. Schep de pasta op de borden en verdeel de saus met de balletjes en de groenten erbij.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.