Ingrediënten

• 1 krop sla
• 1 bloemkool
• 80 ml room
• 200 g kikkererwten
• 125 g feta
• 75 g braambes
• 3 el pompoenpitten
• 1 rode ui
• 1 bosje platte peterselie
• 1/2 citroen
• 1 tl tahin
• 1 tl mosterd
• 2 tl honing
• 2 el olijfolie
• 1 el water
• 2 tl honing
• 50 ml azijn

Bereiding

  1. Snijd 1/3 van de bloemkool in kleine roosjes. Een ander deel hou je opzij. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Kruid de bloemkool met een snufje currypoeder en leg ze in een ovenschaal. Kruid met peper en zout, voeg een scheutje olijfolie toe. Rooster 15-20 minuten. Laat afkoelen.
  3. Snijd de 1/3 bloemkool in stukken en gebruik ook de stam. Kook ze gaar in gezouten water. Mix samen met de room en de kikkererwten tot een gladde hummus. Kruid met peper en zout.
  4. Snijd 1/3 deel bloemkool in erg fijne plakjes.
  5. Meng de honing, azijn en zout en marineer de plakjes bloemkool zeker 15 min zodat ze knapperig en zuur zijn.
  6. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en snijd in 4 stukken.
  7. Snijd de ui in fijne reepjes.
  8. Meng de honing, mosterd, olijfolie, water, citroensap onder mekaar voor de dressing.
  9. Dresseer het bord met de hummus en leg daarop de salade met de dressing en werk daarna af met de koude geroosterde bloemkool, rode ui, nootjes, gepekelde bloemkool, een paar braambessen, peterselie en verkruimel er feta over.