Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • 2 ajuinen
  • 1 prei
  • 2,5 l groentebouillon
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 0,5l melk
  • tijm
  • cayennepeper
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de knolselder en snijd 3/4e in grove stukken. Snijd ook het preiwit en de ajuinen in grove stukken.
  2. Stoof alle groenten aan in olijfolie en overgiet dan met de groentebouillon en de melk.
  3. Laat de soep zo’n 30 min pruttelen tot de groenten helemaal zacht zijn.
  4. Ondertussen snijd je de rest van de knolselder in blokjes van 1x1cm en het groen van de prei snipper je fijn.
  5. Bak de blokjes knolselder en het groen van de prei beetgaar op een hoog vuur in een pan met olijfolie. Roer regelmatig om en kruid ze met peper, zout, tijm en cayennepeper.
  6. Mix de soep glad en kruid naar smaak met peper, zout en cayennepeper.
  7. Dien de soep op, afgewerkt met blokjes gebakken knolselder, de prei en grijze garnalen.