Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 2 BelOrta appels
  • 600 gr knolselder in blokjes
  • Enkele takjes peterselie en laurier
  • 1 blokje groentebouillon
  • 400 gr gerookt spek
  • 125 gr zure room
  • Een snuifje stoverijkruiden

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de appel en snijd in stukken van 2 cm.
  2. Zet de aardappelen, de knolselder en de helft van de appel net onder in een kookpot met water. Voeg 2 laurierblaadjes en de groentebouillon toe en kook in ongeveer 15-20 min. gaar.
  3. Smelt een klontje boter in een pan en bak de rest van de appelblokjes in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Kruid met een snuif van de zoete stoverijkruiden (zie tip). Haal uit de pan en houd warm.
  4. Smelt opnieuw een klein klontje boter in diezelfde pan en bak het gerookt spek langs beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Kruid met wat zwarte peper, extra zout hoeft niet.
  5. Hak intussen de peterselie fijn.
  6. Giet de aardappelen, knolselder en appel af en stamp grof. Voeg de zure room toe. Proef en breng de puree verder op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Serveer de puree met het spek en de gebakken appelblokjes. Werk af met de platte peterselie.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Foodbag