Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen
- 2 BelOrta appels
- 600 gr knolselder in blokjes
- Enkele takjes peterselie en laurier
- 1 blokje groentebouillon
- 400 gr gerookt spek
- 125 gr zure room
- Een snuifje stoverijkruiden
Bereiding
- Schil de aardappelen en de appel en snijd in stukken van 2 cm.
- Zet de aardappelen, de knolselder en de helft van de appel net onder in een kookpot met water. Voeg 2 laurierblaadjes en de groentebouillon toe en kook in ongeveer 15-20 min. gaar.
- Smelt een klontje boter in een pan en bak de rest van de appelblokjes in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur. Kruid met een snuif van de zoete stoverijkruiden (zie tip). Haal uit de pan en houd warm.
- Smelt opnieuw een klein klontje boter in diezelfde pan en bak het gerookt spek langs beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Kruid met wat zwarte peper, extra zout hoeft niet.
- Hak intussen de peterselie fijn.
- Giet de aardappelen, knolselder en appel af en stamp grof. Voeg de zure room toe. Proef en breng de puree verder op smaak met zout en zwarte peper.
- Serveer de puree met het spek en de gebakken appelblokjes. Werk af met de platte peterselie.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Foodbag