Ingrediënten
- 1 kropsla
- 100 g fetakaas
- 100 g magere yoghurt
- 15-tal muntblaadjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 400 g kippengehakt
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
- 3 lenteuitjes, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt,
- 1 tl mosterd
- 2 volkoren broodjes
Bereiding
- Verwijder de harde onderkant van de kropsla. Halveer de sla en snijd in dunne repen.
- Verkruimel de feta en doe samen met de yoghurt, de munt en de pijnboompitten in de blender. Mix tot je een gladde saus bekomt.
- Neem een grote mengkom. Doe hierin het kippengehakt.
- Voeg de chilipeper, bieslook, basilicum, lenteui, knoflook en mosterd toe.
- Kruid met peper en zout en meng alles goed. Vorm er met je handen twee burgers van.
- Bak de burgers in een beetje olijfolie tot ze een aan beide kanten een bruin korstje hebben.
- Bestrijk de broodjes rijkelijk met de fetadressing. Leg er een burger op en werk af met royaal veel ijsbergsla.