Ingrediënten

Biscuit

  • 4 BelOrta braambessen
  • 5 eieren
  • 150g zelfrijzende bloem
  • 150g kristalsuiker
  • snuifje zout

Vulling

  • 180g BelOrta braambessen
  • 100g kristalsuiker
  • 200ml room (30%)
  • 4el bosbessenconfituur
  • 200g volle plattekaas
  • 6g gelatine
  • citroenzeste
  • 75g BelOrta frambozen

Afwerking

  • BelOrta bakje braambessen
  • 1 meringue

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Zorg dat een bakplaat met bakpapier klaarligt en vet in.
  3. Neem een pot en klop de eieren en suiker tot een lichte crème. Zeef de bloem en spatel samen het zout voorzichtig door het beslag.
  4. Plet 4 braambessen tot sap en roer het sap door het beslag.
  5. Giet het beslag op het bakplaat en verdeel gelijk over het hele oppervlak.
  6. Zet de bakplaat met beslag 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en leg er een keukenhanddoek op die bedekt is met kristalsuiker. Draai vervolgens de biscuit om zodat hij met de cakezijde op de handdoek ligt. De suiker zorgt ervoor dat de biscuit niet aan de handdoek blijft kleven.
  8. Trek vervolgens het bakpapier van de cake en laat verder afkoelen.
  9. Nu kunnen we starten aan de vulling. Mix de braambessen, plattekaas en suiker.
  10. Week vervolgens de gelatine in koud water. Als hij volledig zacht is, los je de gelatine op in een beetje warm water. Klop de slagroom lobbig en meng met de opgeloste gelatine. Meng tot slot de slagroom samen met het braambessen-plattekaas mengsel. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  11. Smeer de bosbessenconfituur uit op de biscuit. Schik de frambozen in 1 lange rij in de lengte en rasp er de citroen over. Bestrijk met de helft ban de bramenplattekaas. Blijf een centimeter van de rand. Rol de biscuit voorzichtig op met behulp van de handdoek en zet in de koelkast.
  12. Verdeel de rest van de braambessenplattekaas over de biscuitrol en werk af met braambessen. Verkruimel er wat meringue over.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Nikke Verbeke (@ablendoftreats)