Ingrediënten

  • 400 g kabeljauw
  • 8 kleine of 4 grote bladeren savooikool
  • 1 tomaat
  • 1 citroen
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 2 el currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • gemberpoeder
  • currypoeder
  • komijnpoeder
  • korianderpoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Breng gezouten water aan de kook en blancheer de savooikoolbladeren elk 2 min.
  3. Laat de bladeren uitlekken op een keukenhanddoek en snijd de grote nerf eruit.
  4. Snijd de vis in 4 of acht stukken (afhankelijk of je kleine of grote bladeren savooikool hebt) en leg elk stuk vis op een blad savooikool.
  5. Kruid de vis met peper, zout en currypoeder. Leg op elke vis een schijfje citroen en een schijfje tomaat.
  6. Vouw de bladeren toe en steek ze eventueel vast met een tandenstoker.
  7. Doe een beetje olijfolie in een ovenschaal en leg er de vispakketjes in. Besprenkel nog met een beetje olijfolie en zet voor +/-20 minuten in de oven.
  8. Maak ondertussen de currysaus. Snipper de ajuin en de look fijn en stoof aan in olijfolie. Doe de currypasta erbij en kruid met gemberpoeder, korianderpoeder en komijnpoeder. Laat alles, al roerend, nog een beetje stoven en giet de kokosmelk erbij.
  9. Laat de saus even opkoken en dan nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Roer regelmatig in de saus.
  10. Haal de vispakketjes uit de oven en serveer onmiddellijk met de currykokossaus.