Ingrediënten

  • 300 gr aardappelen
  • 1 prei
  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 1 raap
  • 1/4 savooikool
  • 1 ajuin
  • 1 blokje groentebouillon
  • 400 gr rookworst
  • Olijfolie
  • Een beetje mosterd

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, reinig ook de groenten, snij in grote stukken en doe alle groenten, behalve de ajuin, bij de aardappelen.
  2. Giet water bij de aardappelen en groenten zodat er een dikke bodem water in de kookpot staat.
  3. Breng de groenten samen met de aardappelen aan de kook en voeg een blokje groentebouillon toe.
  4. Stoof de ajuin apart aan in olijfolie. Als de ajuin glazig is voeg je hem bij de groenten.
  5. Laat alles +/- 45 minuten koken tot de groenten en de aardappelen zacht zijn. Voeg indien nodig tijdens het kookproces nog wat water toe.
  6. Als alles zacht is, plet je alles grof met een stamper.
  7. Kruid naar smaak met peper en zout.
  8. Voeg dan de rookworst toe en laat nog even verder garen tot de rookworst helemaal warm is.
  9. Dien warm op met wat mosterd.