Ingrediënten
- 300 gr aardappelen
- 1 prei
- 2 wortelen
- 1 pastinaak
- 1 raap
- 1/4 savooikool
- 1 ajuin
- 1 blokje groentebouillon
- 400 gr rookworst
- Olijfolie
- Een beetje mosterd
Bereiding
- Schil de aardappelen, reinig ook de groenten, snij in grote stukken en doe alle groenten, behalve de ajuin, bij de aardappelen.
- Giet water bij de aardappelen en groenten zodat er een dikke bodem water in de kookpot staat.
- Breng de groenten samen met de aardappelen aan de kook en voeg een blokje groentebouillon toe.
- Stoof de ajuin apart aan in olijfolie. Als de ajuin glazig is voeg je hem bij de groenten.
- Laat alles +/- 45 minuten koken tot de groenten en de aardappelen zacht zijn. Voeg indien nodig tijdens het kookproces nog wat water toe.
- Als alles zacht is, plet je alles grof met een stamper.
- Kruid naar smaak met peper en zout.
- Voeg dan de rookworst toe en laat nog even verder garen tot de rookworst helemaal warm is.
- Dien warm op met wat mosterd.