Ingrediënten

  • 1/4de rode kool
  • 1/4de witte kool
  • 1 ei
  • 1 el mosterd
  • 2 el azijn
  • 2 dl arachideolie
  • 4 wortelen, geschild en geraspt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 4 hotdogbroodjes
  • 4 merguez worsten
  • peper en zout

Bereiding

  1. Maak eerst mayonaise. Neem daarvoor een ruime mengbeker en doe hierin het ei, de mosterd en de azijn. Voeg al een kwart van de olie toe. Mix met je staafmixer en voeg geleidelijk aan de rest van de olie toe tot je een mooie mayonaise verkrijgt. Kruid naar smaak met peper en zout.
  2. Hak of rasp voor de koolsla de rode kool en witte kool zo fijn mogelijk. Doe in een grote mengkom en doe er de geraspte wortelen, rode ui en rozijnen bij.
  3. Meng er 4 eetlepels van de mayonaise en 4 eetlepels yoghurt door. Kruid met peper en zout.
  4. Bak de worsten tot ze gaar zijn en verwarm de hotdogbroodjes kort in je oven.
  5. Maak nu de hotdogs. Snijd de broodjes open, beleg rijkelijk met de koolsla en leg er de worst bovenop. Smakelijk!