Ingrediënten

  • anderhalve komkommer
  • 500 g kabeljauw
  • 70 g paneermeel
  • 3 el bloem
  • 2 eieren
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 3 el limoensap
  • snufje cayennepeper
  • 4 burgerbroodjes
  • 2 tomaten
  • 50 g Griekse yoghurt
  • zeste van 1 limoen
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • zeezout & zwarte peper
  • olijfolie

Bereiding

  1. Pocheer of stoom de kabeljauw gaar. Doe samen met het paneermeel, de eieren, de bloemen de rode ui in een grote kom en meng alles goed. De kabeljauw zal hierbij uit mekaar vallen maar dat is de bedoeling. Voeg 1 eetlepel limoensap toe en kruid met cayennepeper en zeezout. Als alles goed gemengd is, vorm dan burgertjes van het kabeljauwmengsel.
  2. Snijd de tomaten in plakken. Snijd 1 komkommer met de hulp van een dunschiller in lange linten. De overgebleven halve komkommer gaan we raspen.
  3. Meng de Griekse yoghurt met 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels geraspte komkommer, de zeste van limoen en de peterselie. Breng op smaak met wat zeezout en zwarte peper.
  4. Doe een scheut olijfolie in een pan en bak de visburgers gaar, ongeveer 1 minuut aan elke kant. Snijd de burgerbroodjes open en bak ze indien nodig af in de oven.
  5. Beleg elk broodje met een visburger. Beleg met een plak tomaat, een schep van de saus en wat komkommerlinten die je mooi dresseert.