Ingrediënten
- 4 verse rode bieten (ong. 300g)
- 4 verse gele bieten (ong. 300g)
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook
- 1 eetlepels fijngehakte salie
- 1 el fijngehakte tijmblaadjes
- 3 teentjes fijngehakte look
- 400g verse geitenkaas
- peper en zeezout
Bereiding
- Was de bieten goed en kook ze in ruim water tot ze zacht zijn, afhankelijk van de grote ongeveer 1u. Let erop dat je de rode en de gele bieten in een aparte pot kookt zodat ze mooi hun kleur behouden. Spoel onder koud water, laat verder afkoelen in de koelkast en verwijder de schil.
- Maak de kruidenkaas. Doe hiervoor geitenkaas met de peterselie, bieslook, salie, tijm en look in een grote kom. Meng met behulp van een vork. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zorg ervoor dat er voldoende bakpapier over de rand hangt om dan ook de bakvorm mee af te dekken als deze gevuld is.
- Snijd de afgekoelde bietjes in dunne plakken van ongeveer 3mm. Leg een laag gele bietjes op de bodem van de bakvorm. Strijk er een dun laagje van de kruidenkaas over, druk zachtjes aan met behulp van een lepel. Leg hierop een laagje van de rode bietjes, dan weer een laagje kruidenkaas en doe zo voort tot de kaas en de bietjes op zijn.
- Vouw het bakpapier over de bovenste laag zodat alles goed bedekt is. Zet er een gewicht op en laat de kruidenkaas met bietjes een nachtje (of 8u) opstijven in de koelkast.
- Haal uit de koelkast en vouw open. Leg een langwerpige schaal of plank op de vormen keer in een snelle beweging om zodat de kaas op de schaal of plank terecht komt. Snijd in plakken en serveer. Lekker bij de brunch met wat brood of bij de lunch met een slaatje!