Ingrediënten
- 40-tal kerstomaatjes in verschillende kleuren: rood, oranje en geel
- 1 eetlepel instant gist
- 180 ml lauw water
- 2 eetlepels honing
- 2 eieren
- 900 g bloem
- 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
- zeezout
- olijfolie
Bereiding
- Meng de gist met het water, roer en laat 5 minuutjes staan.
- Doe de gistoplossing in een grotere mengkom en voeg de honing, 1 ei, 1 theelepel zout en 60 ml olijfolie toe en meng.
- Voeg nu geleidelijk en al mengend de bloem toe tot je een mooie deegbal krijgt die niet al te veel meer kleeft. Voeg indien nodig wat extra bloem toe.
- Vet een kom in met olijfolie en leg er de deegbal in. Bedek met plasticfolie en laat 3 à 5u rijzen tot de deegbal verdubbeld is.
- Voeg de rozemarijn toe aan het deeg en kneed tot het goed gemengd is.
- Leg een bakpapier op een bakplaat en rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 25 op 35 cm. Verdeel de cherrystar tomaatjes over het deeg, en duw ze zachtjes in het deeg.
- Mix de kleuren door elkaar voor een mooi resultaat. Besprenkel met zeezout en laat nog eens 30 minuten rijzen.
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
- Bak ongeveer 20 minuten in je oven tot goudbruin. Lekker met olijfolie om te dippen!