Ingrediënten
- 1 krop krulandijvie
- 400gr spekblokjes
- 200gr geitenkaas
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en een beetje zout
- 8 sneetjes bruin brood
- boter
- olijfolie
- peper en zout
- verse dragon
Voor de dressing:
- 2 eetlepels gladde mosterd
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 rode ajuin
Bereiding
- Snij de buitenste bladeren (deze zijn heel taai) van de krulandijvie en spoel het binnenste van de krop onder water, zwier droog en snij grof.
- Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof.
- Snij de bruine boterhammen in kleine vierkantjes en bak ze goed aan in boter. Kruid ze af met peper en zout.
- Snij de rode ajuin in fijne ringen.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing samen en proef of de smaken goed in balans zijn. Voeg naar smaak nog wat mosterd, honing of kruiden toe.
- Meng voor de salade de krulandijvie met de spekjes, de rode ui en de gebakken champignons.
- Werk in je bord de salade af met broodkorstjes, verkruimelde geitenkaas en fijngesnipperde dragon.
- Serveer de honing-mosterddressing er apart bij.