Ingrediënten
Voor de confituur
- 200 g aardbeien
- 1 à 2 eetlepels chiazaad
- 1 eetlepels honing
Voor de bodem en kruimellaag
- 150 g havermout
- 150 g amandelmeel
- 100 g boter, gesmolten
- 70 g suiker
- 1 tl vanille-extract
- Snufje zout
Bereiding
Confituur
- Doe de aardbeien in een steelpan en laat ze ongeveer 10 minuten sudderen op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
- Gebruik een pureestamper om de aardbeien tot een grove of fijne puree te stampen.
- Haal de pan van het vuur en roer het chiazaad en de honing erdoor.
- Laat het mengsel minstens 15 minuten rusten, zodat de chiazaadjes de vloeistof kunnen opnemen en de confituur dikker wordt.
- Maak intussen de bodem en crumble van de havermoutbars.
Bars
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm (ongeveer 16x16 cm) met bakpapier.
- Meng de havermout, amandelmeel, suiker en zout in een kom.
- Voeg de gesmolten boter en vanille-extract toe en roer goed door. Het mengsel moet kruimelig aanvoelen.
- Neem 3/4e van het deeg en druk het stevig aan op de bodem van de bakvorm.
- Verdeel de confituur die je in de vorige stap maakte gelijkmatig over de bodem.
- Strooi de resterende 1/4e van het deeg over de confituur.
- Bak de bars 25 à 30 minuten, tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
- Laat de havermoutbars volledig afkoelen in de vorm voordat je ze in stukken snijdt.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.