Ingrediënten

  • 150gr kerstomaten
  • verse basilicum
  • 1 rond vel bladerdeeg
  • 500 gram ricotta
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 1 ei + 4 eiwitten
  • sesamzaadjes
  • balsamicocrème

Bereiding

  1. Snij rechthoekige vormen (ongeveer 10x5cm) uit het bladerdeeg en spreid ze uit over een bakplaat met bakpapier. Prik in iedere rechthoek enkele gaatjes met een vork. Klop vervolgens het ei los met de vork en smeer het losgeklopte ei over het bladerdeeg.
  2. Bestrooi de helft van de rechthoeken met sesamzaadjes en zet de bakplaat 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
  3. Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Kruid met peper en zout en zet de schaal 20 minuten bij in de oven.
  4. Meng ondertussen de parmezaanse kaas onder de ricotta. Klop ook de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig bij het kaasmengsel.
  5. Neem een rechthoekje zonder sesamzaadjes en schep er een laag ricottamousse op. Verdeel er enkele geroosterde kerstomaten bovenop en enkele blaadjes basilicum.
  6. Werk af met wat balsamicocrème en leg vervolgens een rechthoekje met sesamzaadjes bovenop.
  7. Schep de overgebleven ricottamousse op een bordje en verdeel de overige kerstomaten er bovenop. Werk eveneens af met balsamicocrème en basilicum en zet op tafel als dip.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.