Ingrediënten
- 8 stronken witloof
- 1 bladerdeeg
- 25 g boter
- 3 eetlepels bruine suiker
- 100 g feta
- Enkele pecannoten
- Kervel
- Zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C, in de heteluchtstand.
- Breng een pan water aan de kook en dompel het witloof erin om het 7-8 minuten te koken. Laat het goed uitlekken na het koken.
- Snijd het witloof in de lengte doormidden en bak het daarna in de boter en bruine suiker gedurende enkele minuten, totdat het mooi goudbruin is.
- Leg het witloof in een ovenschaal en bedek het met het bladerdeeg.
- Bak de taart 25 minuten in de oven. Wanneer deze gaar is, draai je hem voorzichtig om.
- Hak de pecannoten grof en snijd de kervel fijn. Maak de tarte tatin af door de nootjes, kruiden en verkruimelde feta toe te voegen.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Margaux de Biolley.