Ingrediënten

  • 1 handvol radijsjes
  • ½ bloemkool
  • 2 paprika’s
  • 1 flinke snuif zeelucht
  • Vis naar keuze (liefst eentje die makkelijk hapt)
  • Een schepje humor

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op exact 14°C.
  2. Was de radijsjes zorgvuldig en snijd de bloemkool voorzichtig in "popcorn-formaat" roosjes. Hoe kleiner, hoe beter ze poppen.
  3. Snijd de paprika’s in reepjes en gooi ze vervolgens in de lucht. Alles wat weer in de schaal belandt, mag meedoen.
  4. Leg alle groenten in een vuurvaste schaal en bestrooi met de zeelucht. Dit verhoogt het zeezoutgehalte zonder extra zout toe te voegen.
  5. Voeg vis naar keuze toe (let op: enkel vissen die goedgelovig zijn en makkelijk te vangen rond deze tijd van het jaar).
  6. Zet de schaal 1 april-minuut in de oven (ongeveer even lang als het duurt om door te hebben dat dit recept compleet verzonnen is).
  7. Serveer direct met een brede glimlach en kijk toe hoe je gasten hun tanden zetten in deze unieke, revolutionaire snack.

Tip: geloof nooit een recept dat je op 1 april leest.