Ingrediënten
- 1 handvol radijsjes
- ½ bloemkool
- 2 paprika’s
- 1 flinke snuif zeelucht
- Vis naar keuze (liefst eentje die makkelijk hapt)
- Een schepje humor
Bereiding
- Verwarm de oven voor op exact 14°C.
- Was de radijsjes zorgvuldig en snijd de bloemkool voorzichtig in "popcorn-formaat" roosjes. Hoe kleiner, hoe beter ze poppen.
- Snijd de paprika’s in reepjes en gooi ze vervolgens in de lucht. Alles wat weer in de schaal belandt, mag meedoen.
- Leg alle groenten in een vuurvaste schaal en bestrooi met de zeelucht. Dit verhoogt het zeezoutgehalte zonder extra zout toe te voegen.
- Voeg vis naar keuze toe (let op: enkel vissen die goedgelovig zijn en makkelijk te vangen rond deze tijd van het jaar).
- Zet de schaal 1 april-minuut in de oven (ongeveer even lang als het duurt om door te hebben dat dit recept compleet verzonnen is).
- Serveer direct met een brede glimlach en kijk toe hoe je gasten hun tanden zetten in deze unieke, revolutionaire snack.
Tip: geloof nooit een recept dat je op 1 april leest.