Ingrediënten
- 75 gram sperziebonen
- 2 rode paprika's
- 150 gram erwten
- 1 stengel selder
- 100 gram oesterzwammen
- 50 gram spinazie
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 350 gram paellarijst
- 2 blokjes kippenbouillon
- 800 milliliter water
- 150 milliliter witte wijn
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 0,5 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 6 saffraandraadjes
- olijfolie
- verse peterselie
Bereiding
- Snijd de paprika's, selder, oesterzwammen en rode ui in grove stukken.
- Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Dop de erwten.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan op matig vuur.
- Voeg de ui, paprika, sperziebonen, selder en oesterzwammen toe. Kruid met het paprikapoeder en bak enkele minuten.
- Voeg de rijst, saffraan en tomatenpuree toe en laat enkele minuten meebakken.
- Giet de witte wijn erbij, verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg het water toe.
- Laat alles 15 à 20 minuten garen, roer af en toe door.
- Voeg de erwten en spinazie toe en roer opnieuw goed door.
- Laat nog enkele minuten garen. Werk af met partjes citroen en fijngehakte peterselie.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.