Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de paprika's, selder, oesterzwammen en rode ui in grove stukken.
  2. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Dop de erwten.
  3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan op matig vuur.
  4. Voeg de ui, paprika, sperziebonen, selder en oesterzwammen toe. Kruid met het paprikapoeder en bak enkele minuten.
  5. Voeg de rijst, saffraan en tomatenpuree toe en laat enkele minuten meebakken.
  6. Giet de witte wijn erbij, verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg het water toe.
  7. Laat alles 15 à 20 minuten garen, roer af en toe door.
  8. Voeg de erwten en spinazie toe en roer opnieuw goed door.
  9. Laat nog enkele minuten garen. Werk af met partjes citroen en fijngehakte peterselie.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.