Ingrediënten
Geroosterde aardpeerdip
- 4 aardperen
- 2 teentjes look
- 1 el geraspte parmezaan
- peterselie
- rozemarijn
- peper
- zout
- olijfolie
Rode bietendip
- 200 gr rode bieten
- 200 gr gekookte kikkererwten
- 1 teentje look
- tijm
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding
Geroosterde aardpeerdip
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de aardperen, snijd ze in stukjes en leg ze in een ovenschotel.
- Snijd de look fijn en doe bij de aardpeer.
- Besprenkel de groenten met olijfolie en kruid met peper, zout en rozemarijn.
- Rooster de aardpeer +/- 20 min in de oven tot de aardpeer en de look goed zacht zijn.
- Haal de groenten uit de oven en mix fijn.
- Voeg de parmezaanse kaas en wat fijngesnipperde peterselie toe en meng goed. Kruid naar smaak af met peper en zout.
Rode bietendip
- Spoel de rode bieten onder water en kook ze in de schil. Afhankelijk van de dikte, kook je de rode bieten 20 à 30 min.
- Giet de rode bieten af en laat ze wat afkoelen. Je kunt de bieten nu gemakkelijk pellen. Mix de gekookte rode biet fijn met de kikkererwten, de look en een flinke scheut olijfolie. Als de hummus te dik is, mag je nog wat water toevoegen.
- Voeg naar smaak tijm, peper en zout toe.