Ingrediënten
- 1/2 prei
- 1/4 witte kool
- 1/4 Chinese kool
- 10 vellen filodeeg
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel currypoeder
- 1 snuifje kurkuma
- 1 snuifje peper
- Arachideolie
- Zoetzure saus
Bereiding
- Snij alle groenten in langwerpige, fijne reepjes.
- Verhit een scheut arachideolie in een pan op een matig-hoog vuur en bak de groenten gaar in 7-10 minuten. Giet de sojasaus erbij en kruid met peper, currypoeder en kurkuma. Roer voorzichtig door om de smaken te verdelen.
- Leg een vel filodeeg op een snijplank of bord, zodat één van de hoeken/punten in jouw richting wijst. Bestrijk de randen van het filodeeg met wat arachideolie.
- Leg een klein hoopje van de groentevulling in de hoek het dichtst bij jou en plooi de hoek eroverheen.
- Plooi nu ook de twee zijhoeken naar binnen en rol de loempia verder op tot aan de punt die tegenover jou ligt.
- Ga zo verder tot het filodeeg of de groentevulling op is.
- Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenkanten nog eens met een dun laagje arachideolie.
- Zet de bakplaat 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Laat de loempia's kort afkoelen en serveer met zoetzure saus.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.