Ingrediënten

  • 1/2 prei
  • 1/4 witte kool
  • 1/4 Chinese kool
  • 10 vellen filodeeg
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 snuifje kurkuma
  • 1 snuifje peper
  • Arachideolie
  • Zoetzure saus

Bereiding

  1. Snij alle groenten in langwerpige, fijne reepjes.
  2. Verhit een scheut arachideolie in een pan op een matig-hoog vuur en bak de groenten gaar in 7-10 minuten. Giet de sojasaus erbij en kruid met peper, currypoeder en kurkuma. Roer voorzichtig door om de smaken te verdelen.
  3. Leg een vel filodeeg op een snijplank of bord, zodat één van de hoeken/punten in jouw richting wijst. Bestrijk de randen van het filodeeg met wat arachideolie.
  4. Leg een klein hoopje van de groentevulling in de hoek het dichtst bij jou en plooi de hoek eroverheen.
  5. Plooi nu ook de twee zijhoeken naar binnen en rol de loempia verder op tot aan de punt die tegenover jou ligt.
  6. Ga zo verder tot het filodeeg of de groentevulling op is.
  7. Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenkanten nog eens met een dun laagje arachideolie.
  8. Zet de bakplaat 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  9. Laat de loempia's kort afkoelen en serveer met zoetzure saus.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.