Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 10 vellen lasagne
  • 250gr ricotta
  • 400gr groene pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 75gr parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • pijnboompitten

Bereiding

  1. Snij de uiteinden van de courgettes weg en snij de rest van de courgette in de lengte in dunne repen (eventueel met een mandoline).
  2. Meng vervolgens in een kommetje de pesto, ricotta, peper en zout tot een homogeen mengsel.
  3. Neem een ovenschaal en giet een scheutje olijfolie op de bodem. Schik de courgetterepen er langs elkaar in zodat de hele bodem bedekt is.
  4. Schep er een dunne laag van het pestomengsel bovenop en verdeel goed. Schik nu de lasagnevellen zo dat het hele oppervlak bedekt is, zonder dat de vellen mekaar overlappen.
  5. Blijf deze 3 laagjes herhalen tot de schaal vol is & eindig met een laag courgetterepen.
  6. Snij de bol mozzarella in schijfjes en schik ze boven op de lasagne. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  7. Strooi vervolgens de parmezaanse kaas op de schotel en verdeel er enkele pijnboompitten bij. Zet de lasagne opnieuw 5 minuutjes in de oven op grillstand.
  8. Schep de lasagne op de borden en werk af met enkele blaadjes verse basilicum.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.