Ingrediënten
- 2 courgettes
- 10 vellen lasagne
- 250gr ricotta
- 400gr groene pesto
- 1 bol mozzarella
- 75gr parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
- verse basilicum
- pijnboompitten
Bereiding
- Snij de uiteinden van de courgettes weg en snij de rest van de courgette in de lengte in dunne repen (eventueel met een mandoline).
- Meng vervolgens in een kommetje de pesto, ricotta, peper en zout tot een homogeen mengsel.
- Neem een ovenschaal en giet een scheutje olijfolie op de bodem. Schik de courgetterepen er langs elkaar in zodat de hele bodem bedekt is.
- Schep er een dunne laag van het pestomengsel bovenop en verdeel goed. Schik nu de lasagnevellen zo dat het hele oppervlak bedekt is, zonder dat de vellen mekaar overlappen.
- Blijf deze 3 laagjes herhalen tot de schaal vol is & eindig met een laag courgetterepen.
- Snij de bol mozzarella in schijfjes en schik ze boven op de lasagne. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Strooi vervolgens de parmezaanse kaas op de schotel en verdeel er enkele pijnboompitten bij. Zet de lasagne opnieuw 5 minuutjes in de oven op grillstand.
- Schep de lasagne op de borden en werk af met enkele blaadjes verse basilicum.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.