Ingrediënten
- 2 groene appels
- ½ limoen
- 1 handvol munt
- 37g rietsuiker
- 37g water
Bereiding
- Breng de rietsuiker aan de kook met het water.
Laat een aantal minuten doorkoken tot de suiker gesmolten is en de siroop iets dikker wordt. Laat afkoelen. - Verwijder het klokhuis van de appels (deze hoeven niet geschild te worden) en snijd in stukken. Snipper de munt fijn.
- Doe de appels, de munt en het sap van een halve limoen in een blender en mix fijn. Voeg de afgekoelde suikersiroop toe, meng en doe het mengsel in een lage (koudebestendige) ovenschaal.
- Zet het mengsel een uurtje in de diepvries. Gebruik een vork om het mengsel/de ijskristallen los te schrapen. Herhaal elk uur tot het mengsel een totale tijd van minimum 5 uur in de diepvries heeft gezeten.
- Serveer in glaasjes en werk af met een blaadje munt.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Baking Foodstylist.